Ще ви представим един от основните претенденти за премиерската позиция в Италия

...
Ще ви представим един от основните претенденти за премиерската позиция в Италия
Коментари Харесай

Коя е Джорджия Мелони? Крайнодесният лидер на „Братя на Италия“ е все по-близо до властта

Ще ви представим един от основните претенденти за премиерската позиция в Италия - водачът на крайнодясната партия  " Италиански братя " Джорджия Мелони. Походът на Мелони към най-важната позиция в държавата изглежда неукротим, но нейните съперници към момента имат вяра, че резултатът от изборите на 25 септември няма да бъде изцяло в нейна изгода. 

След рухването на необятната коалиция на Марио Драги, Италия е изправена пред предварителни парламентарни избори на 25 септември. Очаква се след тях страната да направи най-силният завой към крайнодясно ръководство в Западна Европа от десетилетия. A отпред на новата дясна политическа вълна стои дамата, която се чака да бъде новия собственик на двореца Чиги.

 
Не ги оставяйте да ви заблудят. Управляващите ви споделят, че левицата има културна надмощие, само че това не е никаква културна надмощие, а надмощие на властта. Левите се опасяват да изгубят тази система на власт. Защото, за жалост, те нямат какво друго да кажат и единственото, което им е останало, е системата на властта.
Джорджия Мелони, водач на „ Братя на Италия “

Сочена за идващ министър председател на Италия е Джорджия Мелони - водач на крайнодясната " Братя на Италия ". Джорджия Мелони е 45-годишен публицист и политик. От 2014 оглавява „ Братя на Италия “. От 2006 година е член на Камарата на депутатите на Италия, а сред 2008 и 2011 е министър на младежта в четвъртото държавно управление на някогашния министър председател Силвио Берлускони . Мелони е известна с антиевропейската си националистическа позиция. В нейните речи постоянно участва претекста, че Европейският съюз подкопава развиването на италианската нация и тясното взаимоотношение с Брюксел ще докара до културен разгром.

 
Тази нация е обречена да изчезне, а аз не желая тя да изчезне, не мисля, че казусът с намаляването на раждаемостта може да се реши с каненето на имигранти, както споделят левите. Искам нашите фамилии да имат деца, които да не са първокласна стока, която използваме за авторитет. Искам дамите да не би трябвало да избират сред това да бъдат майки или да работят. Не желая дамите да бъдат подлагани на дискриминация в заплащането. Искам безвъзмездни детски градини.
Джорджия Мелони, водач на „ Братя на Италия “

Партията на Мелони е основана през 2012 година, само че идеологията и се корени в други, по-стари пост-фашистки придвижвания, в това число в Италианското обществено придвижване, учредено през 1946 година от поддръжници на екзекутирания деспот Бенито Мусолини. „ Братя на Италия “ е мощно срещу имиграцията, афишира се за строго лимитирана визия за национална еднаквост и осъжда ЛГБТ „ лобитата “ в западните страни.

 
През последните години Европа се занимаваше с всевъзможни нелепости, в това число въпроса по какъв начин да готвим инсекти. Но Европа не откри време да се занимава със сериозните въпроси и да изготви тактика за различни енергийни доставки. А всеки, който посочеше безумията на Европейския съюз и настояваше Брюксел да стартира да се занимава със сериозните проблемите на страните членки, беше именуван антиевропеец.
Джорджия Мелони, водач на „ Братя на Италия “

Съвкупността от рецесии, пред които Италия е изправена и неуспехите на предходното държавно управление сътвори съвършената стихия за издигането на политик като Мелони. Нейните съперници я назовават фашист и опасност за европейското бъдеще на Европа. А рецензии към Мелони летят и отвън Италия.

 
Мисля, че победа на Мелони ще бъде проблем за страната, голям проблем за страната, за бъдещето на страната, за стабилността на страната, за устойчивостта на дълга, за растежа, за опцията да се решат проблемите, които страната има през днешния ден по главните въпроси - безработица, инфлация, миграционни потоци.
Енрико Лета, водач на Демократическата партия
Залогът е доста огромен. Въпросът е освен кой ще управлява Италия, само че и кой ще дефинира курса на Европа. Дали това ще бъде госпожа Мелони, която застава твърдо до Виктор Орбан и е антидемократ, или ще има държавно управление с Енрико Лета, който е затвърден в европейското семейство, в европейската концепция и има волята да движим Европа напред по обединен и взаимен метод, изключително в актуалната фаза.
Ларс Клингбейл, водач на немската Социал-демократическа партия

Въпреки гневните си критици, Джорджия Мелони наподобява устремена в похода да завладее Рим. И единствено италианският народ би могъл да я спре или да ѝ даде успеха.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР